Maltezer Dogs of the Dutch

Maltipoo

Tof dat je op zoek bent naar een Maltipoo pup en een kruising. Op deze pagina vertellen we je alles over het ras en wat daar allemaal bij komt kijken. Laten we beginnen.

Raskenmerken van een Maltipoo

De Maltipoo is een van de kleinste designer kruisingen en wint snel aan populariteit in Nederland. De Maltipoo is een kruising tussen de Maltezer en de Poedel. Soms wordt er ook gekruist met de toypoedel of een dwergpoedel.

De Maltipoo is een alerte en vriendelijke hond is goed past bij een gezin wat weinig tot geen ervaring heeft met het houden van een hond. De opvoeding van dit ras is erg belangrijk om een hond te krijgen die actief, vriendelijk, goed van vertrouwen en alert te krijgen

Geschiedenis van de Maltipoo

Meer twee verschillende rassen als ouders komt daarmee ook een aparte geschiedenis samen. De Maltezer is afkomstig uit Malta en is één van de kleinste gezelschapshonden en ze worden dan ook al lange tijd als schoothondjes van de adel gebruikt in Malta. De Poedel is afkomstig uit Duitsland en is van oorsprong een water apporterende hond. De aparte kapsel waar we poedel associëren zijn in eerste instantie niet uit mode oogpunt ontstaan, maar zodat de vacht van de hond niet zou vollopen met water. Inmiddels worden er weinig poedels meer geschoren en maakt dit leuke ras ook weer zijn opmars.

Het karakter van een Maltipoo

Het Maltipoo karakter wordt sterk bepaald door de kruising van de ouders en hoe de hond wordt gefokt en opgroeit. Beide ouders zijn in dit geval echte gezelschapsrassen die zich erg sterk aan hun baasje hechten. Een goede socialisatie en training is van groot belang, om een prettig Maltipoo met voldoende zelfvertrouwen te krijgen.

Uiterlijk van de Maltipoo

De Maltipoo ziet er vaak erg schattig uit. Dit komt mede door zijn wat kleine postuur en vacht. Hij heeft een vriendelijke blik die enthousiast overkomt. De hoogte van een Maltipoo kan door zijn ouders sterk varieren. Lijkt hij meer op een Maltezer dan kan de hoogte gaan toto 25 centimeter. Bij een Poedel kan deze echter tot 38 centimeter komen.

Gezondheid van een Maltipoo pup

Alle Maltipoo pups zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en geregistreerd. Iedere Maltipoo pup heeft een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts. De ouders van iedere pup zijn aanwezig en getest op erfelijke aandoeningen. Bekijk hier het huidige aanbod.

Meer informatie over de Maltipoo als volwassen hond en als pup vindt u op de website van alles over hondenrassen. 

Ook interessant: