Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Tof dat je op zoek bent naar een Nova Scotia Duck Tolling Retriever pup of een kruising. Door middel van deze pagina geven we je uitleg over het ras en wat daar allemaal bij komt kijken. Laten we starten.

Raskenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een hele mond vol en wordt dan ook vaak beschreven als Toller. De Nova Scotia Duckt Tolling Retriever behoort tot de retrievers en is erg gedreven in het apporteren. Hij haalt net zo graag een tennisbal, als een net geschoten eend op. Dit ras past dan ook goed bij een actief gezin wat graag met elkaar en de hond op pad gaat in de natuur.

De afhankelijke en geduldige aard van de Toller maakt deze hond erg geschikt voor de hele familie. Liefhebbers prijzen het ras om zijn intelligentie, aanpassingsvermogen, geduld en trainbaarheid. De Nova Scotia  Duckt Tolling Retriever staat altijd klaar voor actie en is extreem enthousiast.

Geschiedenis van de Toller

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is afkomstig uit Canada. Het ras is gefokt voor de Canadese jacht op eenden, waaraan de hond zijn naam te danken heeft. Door langs de waterkant te huppelen worden eenden nieuwsgierig, waardoor de jager uiteindelijk de vogels kan schieten. Natuurlijk is de Toller een uitstekende zwemmer en kan hij de eenden uit het water halen. Het ras is sinds 1982 officieel erkend.

Het karakter van een Duck Tolling Retriever

Het ras vertoont overeenkomsten maar ook verschillen met andere retriever soorten. De honden zijn erg gevoelig en geheckt aan hun gezin. De Toller is echter niet een allemansvriend zoals de Golden Retriever dat is. Tegenover vreemde personen kan de Toller wat gereserveerd overkomen, maar zal nooit agressief zijn.

Zijn intelligentie toont de hond in het opvolgen van commando’s. Een Toller zal niet klakkeloos doen wat de baas hem vraagt, maar zal nagaan of er niet een snellere of eenvoudigere manier is om een obstakel te nemen. Dat maakt dat bij het trainen een geduldige aanpak een vereiste is. Het ras heeft veel energie, maar zal bij voldoende beweging een leuke en rustige hond zijn.

Uiterlijk

De Toller is een middelgrote, krachtige, compacte en goed gespierde hond. Hij is daarbij goed in balans en heeft een hoge werklust. Het ras heeft een waterafstotende dubbele vacht welke rood of oranje van kleur is. De hond heeft meestal een witte markering aan de staart, poten, borst of bles. Een volwassen reu heeft een gezonde gewicht tussen de 20 en 23 kilogram en een teef tussen de 17 en 20 kilogram. De hond oogt energiek. De hoogte van een reu is 48 tot 51 centimeter en een teef is 45 tot 48 centimeter.

Gezondheid van de Nova Scotio Duck Tolling Retriever

De Toller is een energieke hond. Hij is niet alleen favoriet bij jagers, maar ook bij actieve gezinnen. Alle Toller pups en kruisingen zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en geregistreerd. Iedere Duck Tolling Retriever pup heeft een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts. De ouders van iedere pup zijn aanwezig en getest op erfelijke aandoeningen. Bekijk hier het huidige aanbod.

Meer informatie over de Nova Scotia Duck Tolling Retriever als volwassen hond en als pup vindt u op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland

Ook interessant: