Boxer pup - Dogs of the Dutch

Boxer

Tof dat je op zoek bent naar een Boxer  pup of een kruising. Door middel van deze pagina geven we je uitleg over het ras en wat daar allemaal bij komt kijken. Laten we starten.

Raskenmerken van de Boxer

De Boxer is een rashond die behoort tot de dogachtigen. Een hond van dit ras is sportief en soms wat onstuimig. De honden spelen graag , houden van mensen en zijn gehecht aan het gezin waar ze onderdeel van zijn. Ze hebben graag een sportieve baas die op een rustige en zeer consequente manier leiding kan geven.

De hond gedraagt zich naar andere honden vaak stoer en kunnen daardoor behoorlijk ruw en onstuimig spelen. Wanneer je hond echter voldoende beweging krijgt kan de hond ook goed voor langere tijd alleen zijn. De boxer is een sterke hond die erg hard kan trekken aan de lijn. Hij is daardoor minder geschikt voor kleine kinderen of ouderen.

Geschiedenis van de Boxer

De Boxer is van oorsprong een Duits hondenras was is ontstaan uit middeleeuwse vechthonden. Deze werden vaak gebruikt om tegen stieren en beren te vechten, maar ook voor de jacht op groot wild. De voorouder van de hedendaagse boxer is de Brabantse Bullenbijter. In 1895 werd in Zuid-Duitsland de eerste Boxer club opgericht.

Het karakter van een Boxer

Een Boxer pup zal opgroeien tot een vrolijke en actieve hond, met een onstuimig randje. Hij is erg gehecht aan zijn gezin en krijgt hiervan graag veel aandacht. Ook naar onbekenden zijn ze doorgaans enthousiast. Een Boxer is tot op latere leeftijd speels, enthousiast en nieuwsgierig. Om deze honden te temmen is een consequente en liefdevolle baas nodig die leiding kan geven. De honden houden niet van harde geluiden en zijn gevoelig voor stemmingswisselingen.

Uiterlijk

Een Boxer heeft een atletische bouw met bijbehorend gespierd lichaam. De rug oplopend richting de schouders en is sterk, breed en recht. De staart van de hond is recht en vrij lang. Deze wordt vrolijk gedragen. Het ras heeft een stevige kop met een brede snuit zonder te veel plooien. De snuit mag niet te schedel gedrukt zijn en heeft de halve lengte van het voorhoofd. De oren zijn relatief kleien en hangen omlaag.

Boxers hebben een kortharige vacht die hard is en dicht tegen de huid ligt. Ze hebben het hierdoor relatief snel koud. De vacht is geel of gestroomde en ze hebben vaak witte vlekken, maar dat is niet altijd het geval. De schouderhoogte van een reu ligt tussen de 57 en 63 centimer en bij een teef tussen de 53 en 59 centimeter. De gezonde reu weegt 30 tot 32 kilogram en de teef tussen de 24 en 25 kilogram.

Gezondheid van een Boxer

De Boxer is een energieke hond, die graag beweegt. Alle Boxer pups en kruisingen zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en geregistreerd. Iedere Boxer pup heeft een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts. De ouders van iedere pup zijn aanwezig en getest op erfelijke aandoeningen. Bekijk hier het huidige aanbod.

Meer informatie over de Boxer als volwassen hond en als pup vindt u op de website van de Nederlandse Boxer Club

Ook interessant: