Labradoodle Dogs of the Dutch

Labradoodle

Tof dat u op zoek bent naar een Labradoodle pup of een kruising hiervan. Door middel van deze pagina geven we je uitleg of het ras en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo kun jij, samen met je gezin een goed overwogen besluit nemen. Laten we starten

Raskenmerken van een Labradoodle

De Labradoodle is een vrolijke, intelligentste en grappige hond die een allergievriendelijke vacht heeft. Deze vrolijke krullenbol is erg aaibaar en een echte mensenvriend.

Hij is erg social en zo verzameld dit ras de nodige aandacht van de mensen op zich heen. De labradoodle is dan ook niet graag alleen.

Geschiedenis van de Labradoodle

De Labradoodle vindt zijn oorsprong in Australië en is het resultaat van een jarenlang onderzoek naar een allergievriendelijk ras. Vandaar dit ras ook wel de naam Australian Labradoodle draagt. In 1988 werd voor het eerst een Poedel met een Labrador gekruist. Dit gebeurde enerzijds vanwege het vriendelijke karakter van de labrador en anderzijds voor de vacht van de Poedel. Als snel bleken mensen met een allergie voor hondenharen geen last te hebben van dit ras. De Labradoodle was geboren.

Het karakter van het ras

Een Labradoodle is een ontzetten vrolijke en lieve hond die zich soms bijna clownachtig gedraagt. Het hondenras is goed in het aanvoelen van emoties en worden daarom ook veel ingezet als hulp- of therapiehond. Wanneer dit ras goed is gesocialiseerd en opgevoed heb je een rustige hond die erg zacht is.

De honden zijn erg goed met kinderen en daarnaast erg intelligent. Ze maken een vriendelijke en enthousiaste indruk.

Het uiterlijk van een Labradoodle

De Labradoodle ziet er gezond, levendig en sierlijk uit. Het lichaam is compact met een rond hoofd. Hetgeen wat dit ras echt tekent is de vacht welke ook wel eens met die van een schaap vergelijken wordt. In tegenstelling tot een schaap is de vacht (vrijwel) geurloos en heeft de hond geen last van huidschilfers en haaruitval.

Labradoodles zijn er in verschillende formaten welke uiteenlopen tussen de 35 en 63 centimeter. Daarbij varieert het gewicht van zeven tot en met 30 kilogram. De kleur van de vacht kan enorm verschillen per hond en nest.

De gezondheid van de labradoodle

Alle Labradoodle pups zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en geregistreerd. Iedere Labradoodle pup heeft een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts. De ouders van iedere pup zijn aanwezig en en getest op erfelijke aandoeningen. Bekijk hier het huidige aanbod.

Meer informatie over de Labradoodle als volwassen hond en als pup vindt u op de website van de Dutch Australian Labardoodle Club

Ook interessant: