Goldendoodle Pup - Dogs of the Dutch

Goldendoodle

Tof dat je op zoek bent naar een Goldendoodle pup of een kruising. Door middel van deze pagina geven we je uitleg over het ras en wat daar allemaal bij komt kijken. Laten we van start gaan.

Raskenmerken van de Goldendoodle

De Goldendoodle is een kruising tussen de Golden Retriever en een poedel. Deze honden hebben de beste eigenschappen van beide rassen. De poedel staat bekend om zijn intelligentie en loyaliteit, waar de Golden Retriever bekend staan om hun zachte en liefdevolle persoonlijkheid. De honden zijn echte gezinshonden met een zacht en betrouwbaar temperament. Ze zijn erg sociaal en aanhankelijk.

De meeste Goldendoodles zijn echte allemansvrienden en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Dit maakt ze ideale gezinshonden die ook passen in een gezin wat nog weinig tot geen ervaring heeft met een hond. De trouwe viervoeters vinden het heerlijk om lekker rond te rennen en te spelen met hun baas(jes) of andere honden.

Geschiedenis van de Goldendoodle

De goldendoodle is een echte designerhond die voor het eerst werd gefokt in 1969, maar in de jaren negentig werd het ras echt populair onder fokkers. De inspiratie voor het ras komt voort uit de eerdere succesvolle kruising van de labradoodle, wat een mix is van de labrador en een poedel. Goldendoodles hebben door hun kruising met de poedel een hypoallergene vacht en in combinatie met hun vriendelijke karakter maakt dit ze uitstekende geleide en therapiehonden.

Het karakter van het hondenras

Een Goldendoodle is een erg intelligente en energiek hond die veel eigenschappen hebben geërfd van hun ouderras. De honden zijn erg zachtaardig, aanhankelijk en geduldig. Een Goldendoodle is gek op water en kan daarop behoorlijk impulsief reageren, door een duik te nemen. In de buurt van gevaarlijke waterwegen, is het van belang de hond goed in de gaten te houden. Een gezin is voor dit ras een ideale plek, mits ze worden betrokken bij het reilen en zeilen.

Uiterlijk van de Goldendoodle

Goldendoodles zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren waardoor een nest met puppy’s sterk uiteenlopend kan zijn. Daarnaast is het van tevoren niet te voorspellen of een Goldendoodle pup meer richting een Golden Retriever of een poedel gaat groeien. Een goede fokker zal altijd proberen naast een gezonde hond, ook een nest te fokken wat consistent is in uiterlijk en karakter. Voor de Goldendoodle is nog geen rasstandaard.

Het algemene vertoon van een Goldendoodle is een goed uitgebalanceerde hond, welke atletisch en mooi gespierd is. Of deze nou klein, middel of groot zijn maakt daarbij minder uit. De ouders bepalen voor een groot deel de uiteindelijke grote van de hond. Een Goldendoodle heeft een nette en vriendelijke blik en oogt energiek. Hierin liggen de donkerbruine ronde en charmante ogen, welke soms een tikkeltje ondeugend doen lijken. De kleur van de ogen past goed bij de kleur van het gelaat.

Gezondheid van een Goldendoodle

Alle Goldendoodle pups zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en geregistreerd. Iedere Goldendoodle pup heeft een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts. De ouders van iedere pup zijn aanwezig en getest op erfelijke aandoeningen. Bekijk hier het huidige aanbod.

Meer informatie over de Goldendoodle als pup en als volwassen hond vindt u op de website van Alles Over Honden

Ook interessant: