Golden Retriever Dogs of the Dutch

Golden Retriever

Tof dat je op zoek bent naar een Golden Retriever pup of een kruising daarvan. Je bent aan het goede adres! Door middel van deze pagina geven we je graag uitleg over het ras en wat daar allemaal bij komt kijken. Laten we starten!

Raskenmerken van de Golden Retriever

De Golden Retriever is oorspronkelijk gefokt voor de jacht. Het ras behoort dan ook tot de jachthonden, die zijn gefokt voor het ophalen – retrieven – van geschoten wild. Door hun zachtaardige karakter worden de honden tegenwoordig veel als gezins- en familiehond gehouden. De Goldens hebben een opgewekt karkater en zijn erg intelligent. Een Golden Retriever pup zal opgroeien tot een hond die vrij veel beweging nodig heeft en mentaal moet worden uitgedaagd.

Geschiedenis

De Golden Retriever vindt zijn oorsprong in Schotland. In de 19e eeuw was het jagen op waterwild een erg populaire sport onder de rijken. Daarbij werden in eerste instantie honden gebruikt die minder goed waren in het ophalen van geschoten wild uit het water. De Golden Retriever moest een makkelijk trainbare en ijzersterke hond worden ook nog mooi was  en erg vriendelijk.

Het karakter van een Golden Retriever

Het karakter van een Golden Retriever pup is erg zachtaardig, het is dan ook geen verrassing dat Robijn jarenlang een Golden Retriever pup voor zijn reclames gebruikte. Het is een energieke en intelligente hond met een enorm uithoudingsvermogen. Ze zijn erg gevoelig voor stemverheffingen en houden enorm van aandacht. Het is daarom een hond die heel goed past in een gezin met kinderen.

Doordat het een Retriever soort betreft dragen ze graag spullen in hun mond en zijn ze vrijwel allemaal gek op water. Het zijn geweldige apporteurs, die graag veel fysieke en mentale uitdaging hebben. Een actieve baas is daarom een must!

Uiterlijk van het ras

Een Golden Retriever is een stevige hond met goede verhoudingen. Hij heeft een rechte rug, de staart wordt op rughoogte gedragen en is precies lang genoeg om de hak te raken. De oren hangen. De herkenbare ‘golden’ vacht is vlak of golvend. Daarbij is de schofthoogte van een reu tussen de 56 en 61 centimeter en van een teef 51 tot 56 centimeter. De ogen van een Golden Retriever zijn bruin en hij heeft een vriendelijke uitdrukking in zijn gezicht.

Gezondheid van de Golden Retriever

De ‘Golden’ is over het algemeen een gezonde hond en kan daardoor relatief makkelijk een hoge leeftijd bereiken. Gedurende het fokprogramma zijn er strenge regels om de honden geen erfelijke ziektes mee te geven. Alle Golden Retriever pups zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en geregistreerd. Iedere Golden Retriever pup heeft een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts. De ouders van iedere pup zijn aanwezig en getest op erfelijke aandoeningen. Bekijk hier het huidige aanbod.

Meer informatie over de Golden Retriever als volwassen hond en als pup vindt u op de website van de Golden Retriever Club Nederland

Ook interessant: