Poedel Dogs of the Dutch

Poedel

Tof dat je op zoek bent naar een Poedel pup of een kruising daarvan. Door middel van deze pagina willen we je graag uitleg geven over het ras en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo kunt u een juiste keuze maken. Laten we starten.

Raskenmerken van de een poedel

De poedel is een atletisch hondenras wat erg soepel beweegt. Een hond van dit ras is erg intelligent en leergierig. En kan daardoor goed worden ingezet voor zowel sport als werk. Het zijn honden die fysiek en mentaal moeten worden uitgedaagd om niet verveeld te raken.

Zo kan er met de hond behendigheidstraining worden gedaan, omdat ze graag opdrachten uitvoeren voor hun baas. Het zijn erg sociale en vriendelijke honden die vrij zijn van agressie.

Geschiedenis van de poedel

Al in de 16e eeuw wordt er in Duitsland een hondenras beschreven met de naam “Pfudel” en de eerste afbeeldingen zijn uit de 17e eeuw. Echter zijn er meerdere landen het eigendom van het ras claimen, maar in 1936 is er besloten dat de poedel toch echt een Frans ras is.

In de tijd van het Franse Keizerrijk was de poedel een hond die uitsluitend gehouden mocht worden door de adel en werd daarbij gebruikt voor de waterjacht. Later werd de hond ook als politiehond ingezet.

Het karakter van een poedel

Een poedel pup zal met de juiste opvoeding en training opgroeien tot een sociaal dier. Ook is de poedel bijzonder intelligent en voert graag opdrachten uit voor zijn baas. Het ras wordt dan ook vaak ingezet als hulphond of als psychologische ondersteuning voor kinderen.

Uiterlijk van de poedel

De poedel is een erg elegante hond die een typisch loopje heeft, wat in de volksmond nogal eens dansend wordt genoemd. De poedel wordt al lang niet meer regelmatig geschoren en is daarmee een ontzettend schattige hond. De poedel heeft een smalle schedel met een lange voorsnuit en afhangende oren. Doordat de poedel geen ondervacht heeft is deze vaak geschikt voor mensen met een allergie voor andere hondenrassen.

Poedels zijn er in veel verschillende maten en kleuren die echter allemaal aan het elegante beeld van de poedel moeten voldoen.

Gezondheid van de poedel

Alle poedel pups zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en geregistreerd. Iedere poedel pup heeft een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts. De ouders van iedere pup zijn aanwezig en getest op erfelijke aandoeningen. Bekijk hier het huidige aanbod.

Meer informatie over de Poedel als pup en als volwassen hond vindt u op de website van de Nederlandse Poedel Club.

Informatie over andere rassen:
Ook interessant: