Welsh Corgi Cardigan

Raskenmerken van een Welsh Corgi Cardigan

Dit type Corgi is een laag en stoer herdersras met een groot uithoudingsvermogen. De hond heeft voldoende beweging nodig, maar is daarna wel rustig in huis. Daarbij is het belangrijk dat de hond nieuwe dingen kan leren en mentaal wordt uitgedaagd.

De Cardigan is erg trouw aan zijn gezin, waarbij er wel een sterke baas moet zijn die de hond consequent opvoed. Als een reu de gelegenheid krijgt de baas te worden in huis zal hij deze namelijk grijpen.

Geschiedenis van de Welsh Corgi Cardigan

Dit hondenras komt volgens documenten al sinds 1200 voor Christus voor in het Verenigd Koninkrijk. Het is daarmee dus geen jong ras meer te noemen. Ze werden hier al vroeg gebruikt voor het hoeden van vee. Dit gedrag zal de hond ook nog steeds in het dagelijks leven vertonen. In 1934 werd het ras officieel erkend in het Verenigd Koninkrijk.

Het karakter van de het ras

De Cardigan is levendig en actief, maar ook waaks. De honden zijn erg intelligent en leren graag. In hun natuurlijk habitat tussen koeien zijn ze erg gehard, moedig en vastberaden om hun taak uit te voeren.

De honden worden gekenmerkt door hun waakzaamheid en trouw aan hun gezin. Ze zijn attent en erg bereid om voor hun baas te werken. Ze willen ook nog wel eens de clown uithangen.

Uiterlijk van de Welsh Corgi Cardigan

De Cardigan heeft een stevig, krachtig en bewegelijk uiterlijk. De hond is voor zijn hoogte behoorlijk lang, maar heeft een ijzersterk uithoudingsvermogen. De staart lijkt op dit van een vos.

Zijn vacht is kort of middellang is met een goede ondervacht zeer weersbestendig. Een Cardigan heeft een schofthoogte van ongeveer 30 centimeter.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups