Poedel kruising x Maltezer

Raskenmerken van de een poedel

De poedel is een atletisch hondenras wat erg soepel beweegt. Een hond van dit ras is erg intelligent en leergierig. En kan daardoor goed worden ingezet voor zowel sport als werk. Het zijn honden die fysiek en mentaal moeten worden uitgedaagd om niet verveeld te raken.

Zo kan er met de hond behendigheidstraining worden gedaan, omdat ze graag opdrachten uitvoeren voor hun baas. Het zijn erg sociale en vriendelijke honden die vrij zijn van agressie.

Geschiedenis van de poedel

Al in de 16e eeuw wordt er in Duitsland een hondenras beschreven met de naam “Pfudel” en de eerste afbeeldingen zijn uit de 17e eeuw. Echter zijn er meerdere landen het eigendom van het ras claimen, maar in 1936 is er besloten dat de poedel toch echt een Frans ras is.

In de tijd van het Franse Keizerrijk was de poedel een hond die uitsluitend gehouden mocht worden door de adel en werd daarbij gebruikt voor de waterjacht. Later werd de hond ook als politiehond ingezet.

Het karakter van een poedel

Een poedel pup zal met de juiste opvoeding en training opgroeien tot een sociaal dier. Ook is de poedel bijzonder intelligent en voert graag opdrachten uit voor zijn baas. Het ras wordt dan ook vaak ingezet als hulphond of als psychologische ondersteuning voor kinderen.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups