Labrador x Duck Toller Retriever

Raskenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een hele mond vol en wordt dan ook vaak beschreven als Toller. De Nova Scotia Duckt Tolling Retriever behoort tot de retrievers en is erg gedreven in het apporteren. Hij haalt net zo graag een tennisbal, als een net geschoten eend op. Dit ras past dan ook goed bij een actief gezin wat graag met elkaar en de hond op pad gaat in de natuur.

De afhankelijke en geduldige aard van de Toller maakt deze hond erg geschikt voor de hele familie. Liefhebbers prijzen het ras om zijn intelligentie, aanpassingsvermogen, geduld en trainbaarheid. De Nova Scotia  Duckt Tolling Retriever staat altijd klaar voor actie en is extreem enthousiast.

Geschiedenis van de Toller

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is afkomstig uit Canada. Het ras is gefokt voor de Canadese jacht op eenden, waaraan de hond zijn naam te danken heeft. Door langs de waterkant te huppelen worden eenden nieuwsgierig, waardoor de jager uiteindelijk de vogels kan schieten. Natuurlijk is de Toller een uitstekende zwemmer en kan hij de eenden uit het water halen. Het ras is sinds 1982 officieel erkend.

Het karakter van een Duck Tolling Retriever

Het ras vertoont overeenkomsten maar ook verschillen met andere retriever soorten. De honden zijn erg gevoelig en geheckt aan hun gezin. De Toller is echter niet een allemansvriend zoals de Golden Retriever dat is. Tegenover vreemde personen kan de Toller wat gereserveerd overkomen, maar zal nooit agressief zijn.

Zijn intelligentie toont de hond in het opvolgen van commando’s. Een Toller zal niet klakkeloos doen wat de baas hem vraagt, maar zal nagaan of er niet een snellere of eenvoudigere manier is om een obstakel te nemen. Dat maakt dat bij het trainen een geduldige aanpak een vereiste is. Het ras heeft veel energie, maar zal bij voldoende beweging een leuke en rustige hond zijn.

 

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups