Labrador x Australian Shepherd

Raskenmerken van de Australian Shepherd

De Australian Shepherd of Australische herder is een levendig hondenras. Een hond van dit ras is alert, erg wendbaar en heeft een groot uithoudingsvermogen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een Australian Shepherd veel bewegingsruimte en -tijd nodig heeft. Het is een sociale hond, die hard wil werken voor zijn baas.

Naast een fysiek sterk dier is het een intelligente hond die ook mentaal voldoende uitdaging vereist. Behendigheidstraining past dan ook goed in de routine van de Australian Shepherd, hierbij is het van belang de hond zelf beslissingen te laten maken over hoe hij een obstakel moeten nemen. De Australische herder is namelijk gefokt voor ruw terrein en hebben echt een ’taak’ nodig.

Geschiedenis van de Australische Herder

Anders dan de naam doet vermoeden komt de hond uit de Verenigde Staten waar het ras in de vorige eeuw is erkend. De roots van dit ras liggen echter in Spanje, waarvandaan de hond is meegekomen met ontdekkingsreizigers. Al sinds 1500 worden vergelijkbare honden gebruikt voor het drijven van schapen, koeien en paarden.

Het karakter van een Aussie

Een Australian Shepherd groeit op tot een echte herder. Ze zijn zeer waakzaam en hebben echt goed herdersinstinct. Een Australische Herder is erg leergierig, intelligent en wat terughoudend naar vreemden. Hij is echter erg gehecht en trouw aan het gezin. Een Australian Sherpherd pup pas goed in een sterk gezin, wat graag met de hond op pad gaat. Wanneer de hond zich gaat vervelen gaat hij ongewenst gedrag vertonen. Lichamelijke en mentale inspanning biedt dan uitkomst.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups