Dwerg Teckel

Raskenmerken van de Teckel

De Teckel wordt door verschillende professionals ook wel een bikkel in zakformaat genoemd. Deze naam doet het ras zeker eer aan. De honden zijn vrolijk, onafhankelijk, slim en eigenwijs. Ze hebben een erg sterk jachtinstinct en blaffen graag. Dit type hond past bij een baas die veel tijd met het dier kan doorbrengen, duidelijk is in zijn regels en de hond goed socialiseert.

Geschiedenis van de Teckel

Het hondenras is gefokt voor bovengrondse en ondergrondse jacht op dieren die in holen wonen. Vandaar dat de Teckel ook wel Dashond wordt genoemd. Naast op dassen werd er met de honden ook veel op konijnen vossen, hermelijnen en marters gejaagd. Door zijn korte pootjes en lange lichaam kan de hond gaan wij zijn prooi dat ook kan.

In de geschiedenis van dit ras vinden we een sterke relatie met Duisland, waardoor tijdens de Eerste en Twee Wereldoorlog een sterke afkeer tegen het ras ontstond. In Engeland werd zelfs de naam van het ras veranderd in Liberty Hound in plaats van Dachshund.

Karakter

Het Karakter van een teckel is behoorlijk eigenzinnig, al zullen sommigen dit bestempelen als eigenwijs. Een Teckel is graag onder de mensen en geniet van de aandacht die hij krijgt. Daarom wordt het ras tegenwoordig vooral gehouden als gezinshond.

De Teckel is echter nog steeds een gepassioneerd jachthond met een geweldig uithoudingsvermogen. Hij zal dan ook snel een hol in duiken wanneer hij zijn neus achterna loopt. Een goede opvoeding van een consequente en zelfverzekerde baas is erg belangrijk om de hond onder appel te krijgen.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups