Goldendoodle

raskenmerken van de een poedel

De poedel is een atletisch hondenras wat erg soepel beweegt. Een hond van dit ras is erg intelligent en leergierig. En kan daardoor goed worden ingezet voor zowel sport als werk. Het zijn honden die fysiek en mentaal moeten worden uitgedaagd om niet verveeld te raken.

Zo kan er met de hond behendigheidstraining worden gedaan, omdat ze graag opdrachten uitvoeren voor hun baas. Het zijn erg sociale en vriendelijke honden die vrij zijn van agressie.

Geschiedenis van de poedel

Al in de 16e eeuw wordt er in Duitsland een hondenras beschreven met de naam “Pfudel” en de eerste afbeeldingen zijn uit de 17e eeuw. Echter zijn er meerdere landen het eigendom van het ras claimen, maar in 1936 is er besloten dat de poedel toch echt een Frans ras is.

In de tijd van het Franse Keizerrijk was de poedel een hond die uitsluitend gehouden mocht worden door de adel en werd daarbij gebruikt voor de waterjacht. Later werd de hond ook als politiehond ingezet.

Het karakter van een poedel

Een poedel pup zal met de juiste opvoeding en training opgroeien tot een sociaal dier. Ook is de poedel bijzonder intelligent en voert graag opdrachten uit voor zijn baas. Het ras wordt dan ook vaak ingezet als hulphond of als psychologische ondersteuning voor kinderen.

Uiterlijk van de poedel

De poedel is een erg elegante hond die een typisch loopje heeft, wat in de volksmond nogal eens dansend wordt genoemd. De poedel wordt al lang niet meer regelmatig geschoren en is daarmee een ontzettend schattige hond. De poedel heeft een smalle schedel met een lange voorsnuit en afhangende oren. Doordat de poedel geen ondervacht heeft is deze vaak geschikt voor mensen met een allergie voor andere hondenrassen.

Poedels zijn er in veel verschillende maten en kleuren die echter allemaal aan het elegante beeld van de poedel moeten voldoen.

Raskenmerken van de Golden Retriever

De Golden Retriever is oorspronkelijk gefokt voor de jacht. Het ras behoort dan ook tot de jachthonden, die zijn gefokt voor het ophalen – retrieven – van geschoten wild. Door hun zachtaardige karakter worden de honden tegenwoordig veel als gezins- en familiehond gehouden. De Goldens hebben een opgewekt karkater en zijn erg intelligent. Een Golden Retriever pup zal opgroeien tot een hond die vrij veel beweging nodig heeft en mentaal moet worden uitgedaagd.

Geschiedenis

De Golden Retriever vindt zijn oorsprong in Schotland. In de 19e eeuw was het jagen op waterwild een erg populaire sport onder de rijken. Daarbij werden in eerste instantie honden gebruikt die minder goed waren in het ophalen van geschoten wild uit het water. De Golden Retriever moest een makkelijk trainbare en ijzersterke hond worden ook nog mooi was  en erg vriendelijk.

Het karakter van een Golden Retriever

Het karakter van een Golden Retriever pup is erg zachtaardig, het is dan ook geen verrassing dat Robijn jarenlang een Golden Retriever pup voor zijn reclames gebruikte. Het is een energieke en intelligente hond met een enorm uithoudingsvermogen. Ze zijn erg gevoelig voor stemverheffingen en houden enorm van aandacht. Het is daarom een hond die heel goed past in een gezin met kinderen.

Doordat het een Retriever soort betreft dragen ze graag spullen in hun mond en zijn ze vrijwel allemaal gek op water. Het zijn geweldige apporteurs, die graag veel fysieke en mentale uitdaging hebben. Een actieve baas is daarom een must!

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups