Golden Retriever

Raskenmerken van de Golden Retriever

De Golden Retriever is oorspronkelijk gefokt voor de jacht. Het ras behoort dan ook tot de jachthonden, die zijn gefokt voor het ophalen – retrieven – van geschoten wild. Door hun zachtaardige karakter worden de honden tegenwoordig veel als gezins- en familiehond gehouden. De Goldens hebben een opgewekt karkater en zijn erg intelligent. Een Golden Retriever pup zal opgroeien tot een hond die vrij veel beweging nodig heeft en mentaal moet worden uitgedaagd.

Geschiedenis

De Golden Retriever vindt zijn oorsprong in Schotland. In de 19e eeuw was het jagen op waterwild een erg populaire sport onder de rijken. Daarbij werden in eerste instantie honden gebruikt die minder goed waren in het ophalen van geschoten wild uit het water. De Golden Retriever moest een makkelijk trainbare en ijzersterke hond worden ook nog mooi was  en erg vriendelijk.

Het karakter van een Golden Retriever

Het karakter van een Golden Retriever pup is erg zachtaardig, het is dan ook geen verrassing dat Robijn jarenlang een Golden Retriever pup voor zijn reclames gebruikte. Het is een energieke en intelligente hond met een enorm uithoudingsvermogen. Ze zijn erg gevoelig voor stemverheffingen en houden enorm van aandacht. Het is daarom een hond die heel goed past in een gezin met kinderen.

Doordat het een Retriever soort betreft dragen ze graag spullen in hun mond en zijn ze vrijwel allemaal gek op water. Het zijn geweldige apporteurs, die graag veel fysieke en mentale uitdaging hebben. Een actieve baas is daarom een must!

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups