Golden Retriever x Duck Toller Retriever

Raskenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een hele mond vol en wordt dan ook vaak beschreven als Toller. De Nova Scotia Duckt Tolling Retriever behoort tot de retrievers en is erg gedreven in het apporteren. Hij haalt net zo graag een tennisbal, als een net geschoten eend op. Dit ras past dan ook goed bij een actief gezin wat graag met elkaar en de hond op pad gaat in de natuur.

De afhankelijke en geduldige aard van de Toller maakt deze hond erg geschikt voor de hele familie. Liefhebbers prijzen het ras om zijn intelligentie, aanpassingsvermogen, geduld en trainbaarheid. De Nova Scotia  Duckt Tolling Retriever staat altijd klaar voor actie en is extreem enthousiast.

Geschiedenis van de Toller

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is afkomstig uit Canada. Het ras is gefokt voor de Canadese jacht op eenden, waaraan de hond zijn naam te danken heeft. Door langs de waterkant te huppelen worden eenden nieuwsgierig, waardoor de jager uiteindelijk de vogels kan schieten. Natuurlijk is de Toller een uitstekende zwemmer en kan hij de eenden uit het water halen. Het ras is sinds 1982 officieel erkend.

Het karakter van een Duck Tolling Retriever

Het ras vertoont overeenkomsten maar ook verschillen met andere retriever soorten. De honden zijn erg gevoelig en geheckt aan hun gezin. De Toller is echter niet een allemansvriend zoals de Golden Retriever dat is. Tegenover vreemde personen kan de Toller wat gereserveerd overkomen, maar zal nooit agressief zijn.

Zijn intelligentie toont de hond in het opvolgen van commando’s. Een Toller zal niet klakkeloos doen wat de baas hem vraagt, maar zal nagaan of er niet een snellere of eenvoudigere manier is om een obstakel te nemen. Dat maakt dat bij het trainen een geduldige aanpak een vereiste is. Het ras heeft veel energie, maar zal bij voldoende beweging een leuke en rustige hond zijn.

Raskenmerken van de Golden Retriever

De Golden Retriever is oorspronkelijk gefokt voor de jacht. Het ras behoort dan ook tot de jachthonden, die zijn gefokt voor het ophalen – retrieven – van geschoten wild. Door hun zachtaardige karakter worden de honden tegenwoordig veel als gezins- en familiehond gehouden. De Goldens hebben een opgewekt karkater en zijn erg intelligent. Een Golden Retriever pup zal opgroeien tot een hond die vrij veel beweging nodig heeft en mentaal moet worden uitgedaagd.

Geschiedenis

De Golden Retriever vindt zijn oorsprong in Schotland. In de 19e eeuw was het jagen op waterwild een erg populaire sport onder de rijken. Daarbij werden in eerste instantie honden gebruikt die minder goed waren in het ophalen van geschoten wild uit het water. De Golden Retriever moest een makkelijk trainbare en ijzersterke hond worden ook nog mooi was  en erg vriendelijk.

Het karakter van een Golden Retriever

Het karakter van een Golden Retriever pup is erg zachtaardig, het is dan ook geen verrassing dat Robijn jarenlang een Golden Retriever pup voor zijn reclames gebruikte. Het is een energieke en intelligente hond met een enorm uithoudingsvermogen. Ze zijn erg gevoelig voor stemverheffingen en houden enorm van aandacht. Het is daarom een hond die heel goed past in een gezin met kinderen.

Doordat het een Retriever soort betreft dragen ze graag spullen in hun mond en zijn ze vrijwel allemaal gek op water. Het zijn geweldige apporteurs, die graag veel fysieke en mentale uitdaging hebben. Een actieve baas is daarom een must!

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups