dwerg Keeshond

Raskenmerken van de Keeshond

De Keeshond is een actief, aanhankelijk en soms wat eigenwijs ras. De honden willen graag overal bij betrokken worden en blaffen daardoor snel! Ze hebben een prachtige vacht die veel aandacht nodig heeft. Deze aandacht krijgt hij graag van een actieve baas, die de hond positief en consequent opvoedt.

Keeshonden houden van beweging en zijn dan ook graag met hun baas actief bezig. Al is het formaat van de keeshond hierin bepalend. Een dwergkeeshond is kan minder lange afstanden aan de dan een grote keeshond. Daarnaast zijn de honden enthousiast te krijgen voor behendigheidstraining. Gehoorzaamheidstraining is daarentegen een minder goed idee door het eigenwijze karakter van het ras.

Geschiedenis van de Keeshond

Het van origine Duitse ras is erkend in 1957, maar Keeshonden werden al voor de start van onze jaartelling afgebeeld in oude tekeningen. Oorspronkelijk zijn de honden veel gebruikt als waakhond en als gezelschapsdier op boerderijen en ging ze vaak mee op de binnenvaart.

Het karakter van de Keeshond

Keeshonden zijn vrolijke, actieve, en intelligente honden die erg aanhankelijk zijn en zeer gehecht aan hun gezin. Doordat ze nieuwsgierig zijn, willen de honden graag overal bij zijn en betrokken worden. De pups zijn zodoende erg actief en goed te trainen, al zijn ze een tikkeltje eigenwijs. Dit maakt het een speelse hond die ontzettend slim is.

De honden kunnen ondanks hun aanhankelijkheid leren om een aantal uren alleen thuis te zijn, mits ze daarnaast een actieve en plezierige levensstijl kunnen aanhouden. De keeshond is geen schoothond die de hele dag naast je op de bank komt liggen.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups