Cockapoo x Cocker Spaniel

Kenmerken van de Cockapoo

Door de kruising tussen een Poedel en Cocker Spaniël heeft dit ras een enorm zacht en liefdevol karakter. Hij brengt dan ook graag zo veel mogelijk tijd door met zijn baasjes. Dit type hond is hiervoor ook speciaal door Amerikaanse fokkers gefokt. De Cockapoo is een echte gezinshond die zowel met kinderen als met volwassenen goed overweg kan.

Geschiedenis van de Cockapoo

Het ras is zoals eerder vernoemd afkomstig uit de Verenigde Staten. In de jaren 60 werd de vraag naar een kleine en liefdevolle gezelschapshond steeds groter. Door het kruisen van twee verschillende rassen is een liefdevolle hond, met een sterk gestel ontstaan. Sinds een aantal jaren is het ras ook in Nederland erg populair aan het worden. Het is echter in Nederland nog geen erkend ras.

Het karakter

Een Cockapoo pup heeft al van kleins af aan een liefdevol en vrolijk karakter. Ze zijn loyaal, intelligent en zijn erg goed met andere huisdieren. Zeker wanneer je ze de tijd geeft zullen ze vrijwel overal aan kunnen wennen. De honden zijn erg aanhankelijk en genieten van veel aandacht.

Ook met kinderen kan dit ras goed overweg, omdat ze het fijn vinden om deel uit te maken van het gezin. Daarnaast zijn ze ook tegen vreemden erg vriendelijk, al kunnen ze in eerste instantie wat verlegen overkomen. De honden zijn niet al te waaks, al zijn ze wel geschikt voor op een boerderij, omdat ze houden van beweging. Een appartement zal dit ras echter ook waarderen.

Het zijn slimme honden die snel leren waardoor ze goed te houden zijn door een gezin wat voor het eerst een hond heeft. De hond reageert vooral goed op positieve benadering en training.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups