Boxer x Boxador

Raskenmerken van de Boxer

De Boxer is een rashond die behoort tot de dogachtigen. Een hond van dit ras is sportief en soms wat onstuimig. De honden spelen graag , houden van mensen en zijn gehecht aan het gezin waar ze onderdeel van zijn. Ze hebben graag een sportieve baas die op een rustige en zeer consequente manier leiding kan geven.

De hond gedraagt zich naar andere honden vaak stoer en kunnen daardoor behoorlijk ruw en onstuimig spelen. Wanneer je hond echter voldoende beweging krijgt kan de hond ook goed voor langere tijd alleen zijn. De boxer is een sterke hond die erg hard kan trekken aan de lijn. Hij is daardoor minder geschikt voor kleine kinderen of ouderen.

Geschiedenis van de Boxer

De Boxer is van oorsprong een Duits hondenras was is ontstaan uit middeleeuwse vechthonden. Deze werden vaak gebruikt om tegen stieren en beren te vechten, maar ook voor de jacht op groot wild. De voorouder van de hedendaagse boxer is de Brabantse Bullenbijter. In 1895 werd in Zuid-Duitsland de eerste Boxer club opgericht.

Het karakter van een Boxer

Een Boxer pup zal opgroeien tot een vrolijke en actieve hond, met een onstuimig randje. Hij is erg gehecht aan zijn gezin en krijgt hiervan graag veel aandacht. Ook naar onbekenden zijn ze doorgaans enthousiast. Een Boxer is tot op latere leeftijd speels, enthousiast en nieuwsgierig. Om deze honden te temmen is een consequente en liefdevolle baas nodig die leiding kan geven. De honden houden niet van harde geluiden en zijn gevoelig voor stemmingswisselingen.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups