Border Doodle

Raskenmerken van de Border Collie

Een Border Collie pup zal opgroeien tot een intelligente en leergierige hond met een zachtaardige karakter. Dit hondenras wil zijn baas graag plezieren, hiervoor heeft hij een consequente baas nodig en geen harde hand. De honden zijn erg oplettend en reageren scherp en levendig om een veranderende omgeving. Ze mogen nooit zenuwachtig of agressief gedrag vertonen. Dit is een indicatie voor onbevredigde behoeften van de Border Collie.

Geschiedenis

Dit type Collie komt uit een gebied dat men de Borders noemt tussen Schotland en Engeland. Daar werden de honden gebruikt voor het drijven en houden van schaapskuddes. Sinds 1976 is er voor het ras een officiele rasstandaard, echter zijn er al veel eerder geschriften ontdekt die wijzen op een veel langere geschiedenis.

Karakter van een Border Collie

De Border Collie is net als de Australian Shepherd een echte herdershond. Het karakter van het hondenras is dan ook taai en hardwerkend. De hond wil ontzettend hard werken voor zijn baas, mits deze consequent en liefdevol is. De hond is erg intelligent en leert ontzettend snel, men zou dit ras daarom bij de intelligentere hondenrassen kunnen scharen. Hierdoor heeft de hond zowel mentaal als fysiek veel uitdaging nodig, het is dan ook een ras wat voor veel sporten wordt gebruikt, zoals agility  en frisee.

Wanneer de hond verveeld raakt zal hij zich bezig gaan houden met het bij elkaar drijven van andere dieren en mensen.

Raskenmerken van een Labradoodle

De Labradoodle is een vrolijke, intelligentste en grappige hond die een allergievriendelijke vacht heeft. Deze vrolijke krullenbol is erg aaibaar en een echte mensenvriend.

Hij is erg social en zo verzameld dit ras de nodige aandacht van de mensen op zich heen. De labradoodle is dan ook niet graag alleen.

Geschiedenis van de Labradoodle

De Labradoodle vindt zijn oorsprong in Australië en is het resultaat van een jarenlang onderzoek naar een allergievriendelijk ras. Vandaar dit ras ook wel de naam Australian Labradoodle draagt. In 1988 werd voor het eerst een Poedel met een Labrador gekruist. Dit gebeurde enerzijds vanwege het vriendelijke karakter van de labrador en anderzijds voor de vacht van de Poedel. Als snel bleken mensen met een allergie voor hondenharen geen last te hebben van dit ras. De Labradoodle was geboren.

Het karakter van het ras

Een Labradoodle is een ontzetten vrolijke en lieve hond die zich soms bijna clownachtig gedraagt. Het hondenras is goed in het aanvoelen van emoties en worden daarom ook veel ingezet als hulp- of therapiehond. Wanneer dit ras goed is gesocialiseerd en opgevoed heb je een rustige hond die erg zacht is.

De honden zijn erg goed met kinderen en daarnaast erg intelligent. Ze maken een vriendelijke en enthousiaste indruk.

Wellicht iets voor u
Bekijk ook onze andere pups